St. Martinusgilde

Toon Joosten (gildebroeder)

Op 25 juli 2009 is op 76-jarige leeftijd plotseling overleden onze gildebroeder Toon Joosten. Toon is 29 jaar lid geweest van ons gilde, waarvan 10 jaar als sergeant en zodanig ook als bestuurslid.

Ondanks het feit dat Toon 18 jaar geleden door een ongeval in een rolstoel kwam, ging hij niet bij de pakken neerzitten. Toon bleef het gilde trouw en probeerde aanwezig te zijn daar waar hij kon. Toon was altijd een sociale, vriendelijke en positieve mens gebleven. Hij hield van praten en samenzijn met mensen. Altijd bleef hij opgewekt en maakte grapjes. Naast het gilde was Toon vooral boer en hield zich ook bezig met jagen en mollen vangen.

De laatste jaren werd Toon steeds minder mobiel en was zodoende niet meer in staat om aan de gilde-activiteiten deel te nemen, hetgeen hem zwaar viel.

Op donderdag 30 juli 2009 hebben wij met gilde-eer afscheid genomen van Toon. Het gilde heeft Toon thuis opgehaald en begeleid naar de Gerarduskerk op de Weebosch voor de uitvaartplechtigheid. Hierna is Toon te ruste gelegd op de begraafplaats.