St. Martinusgilde
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"5000","speed":"600","arrows":"true","dots":"true"}

LIDMAATSCHAP EN CONTACT

Heb je gevoel voor historie, traditie, cultuur, ben je sociaal betrokken en dienstbaar, ontmoet je graag mensen en houd je van gezelligheid en sfeer? Dan heb je alles in je om een waardevol gilde lid te zijn.

Je wordt niet zomaar gildebroeder of gildezuster
Dat was vroeger al een ware ceremonie en ook die traditie houden we in ere. Lid van het gilde worden blijft bijzonder! Het gaat als volgt.....

De deken-schrijver, secretaris van het gilde, meldt een aangevraagd lidmaatschap bij de Overheid, het bestuur van het gilde. In een eerstvolgende overheidsvergadering wordt de aanmelding besproken en vervolgens wordt er schriftelijk over gestemd. Als een meerderheid vóór stemt, krijg je per brief bericht dat je van harte welkom bent als aspirant lid van het St. Martinusgilde.

Het aanbonen
Na het aanbonen of bonen ben je formeel gilde lid. Dit bonen gebeurt in de regel volgens oud gebruik voor aanvang van de jaarvergadering. Het aspirant lid wacht buiten de vergaderzaal, terwijl er ondertussen binnen bij de leden met een hoed wordt rondgegaan waarin zij witte dan wel bruine bonen kunnen gooien. Bij voldoende witte bonen in de hoed wordt je formeel "aangeboond". Het aspirant lid wordt door de Koning opgehaald en onder applaus de vergadering binnengeleid.

Na een bepaalde periode, altijd op de daarop eerstvolgende Teeravond, volgt de officiële, feestelijke installatie met beëdiging tot lid van het St. Martinusgilde van Luyksgestel.

Neem gerust contact op
Wil je meer weten over het lidmaatschap van het St. Martinusgilde of heb je andere vragen, opmerkingen of suggesties, neem dan contact met ons op door middel van dit formulier.

Wij reageren zo spoedig mogelijk.

Natuurlijk kun je ook telefonisch contact opnemen met de hopman van het gilde: 
Wies van Leeuwen: 06 54 65 14 49