St. Martinusgilde
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"5000","speed":"600","arrows":"true","dots":"true"}

Hein van Hoof

Op dinsdag 17 mei 2016 is op 74-jarige leeftijd onze gildebroeder Hein van Hoof overleden.

Hein was sinds 2002 lid van ons gilde. Tijdens het koningschieten in augustus 2002 stond Hein samen met zijn vrouw Thea naar het schieten te kijken en voelde de gebroederlijke sfeer van het gilde. Direct die middag meldde hij en zijn vrouw zich aan als aspirant lid. In november 2002 werden beiden aangeboond.

Al in augustus 2004 wist Hein zich tot Koning van ons gilde te schieten. Hierdoor nam hij tevens voor een periode van 6 jaar zetel in de overheid. In zijn periode als koning schoot hij zich tevens tot koning van Groot Bergeijk.

In 2003 startte ons gilde met het organiseren van het eetfestijn op de tweede zondag van september naar een goed Belgische gebruik. Gezien de grote liefde van Hein voor het koken was hij vanaf het begin nauw betrokken bij de organisatie en met name bij de bereiding van het eten. Of Hein nu voor enkele mensen of voor honderden moest koken, het maakte hem niet uit. Tot op de dag van vandaag gebruiken wij nog steeds de menu’s van Hein en tevens hebben wij diverse van zijn attributen gekregen.

De laatste jaren kon Hein vanwege zijn steeds slechter wordende gezondheid niet altijd meer aanwezig zijn bij de activiteiten van het gilde, hetgeen hem erg zwaar lag.

Op zaterdag 21 mei 2016 hebben wij afscheid genomen van onze gildebroeder.