St. Martinusgilde

Tiny Zwegers

Op 26 augustus 2020 is op 86 jarige leeftijd overleden onze gildebroeder Tiny Zwegers. Tiny zou op de teeravond in 2020 gehuldigd worden voor zijn 50 jaar lidmaatschap van ons gilde.

Tiny is begonnen als standaardrijder met een paard van Piet van Engeland aan de Kerkstraat. Als we dan met de Sacramentsprocessie langs de stal kwamen, wilde het paard naar zijn veulen dat in de stal stond. Daar had Tiny het nodige mee te stellen en dat leverde bijzondere taferelen op. Zijn tweede paard was van Piet Klerks, waar hij mee heeft gereden tot zijn taak werd overgenomen. Zonder functie was Tiny niet gelukkig en daarom werd hij nadien zilverdrager. Samen met zijn vrouw Pauline zorgde hij dat het zilver prachtig voor de dag kwam.

Tiny stond niet graag voorop, maar als we een beroep op hem deden, was hij er. Zo ook bij het jaarlijks eetfestijn, waar hij onder andere parkeerwacht was.

Hij genoot als hij met zijn auto achter de optocht aanreed, zoals bij de jaarlijkse St. Maarten lampionnenoptocht en bij de Gerardusbedevaart naar de Weebosch en was graag aanwezig bij onze reizen naar het buitenland zoals naar Polen, Duitsland en België.

Tiny, je was een zeer  trotse gildebroeder toen je tijdens je veertig jarig jubileum samen stond met  zoon en kleinzoon en zei: “Hier staan drie generaties Zwegers.”

Bedankt voor jouw bijna 50 jarige bijdrage aan het St. Martinusgilde.