St. Martinusgilde
Piet Bax

Piet Bax (gildebroeder)

Op dinsdag 25 april 2017 is op 76-jarige leeftijd onze trouwe gildebroeder Piet Bax overleden.

Piet was 45 jaar lid van ons gilde, waarvan vele jaren als wapenmeester. Op het gebied van wapens en  munitie kon je Piet niets wijsmaken. Het was zijn ziel en zaligheid. Uren kon hij hierover vertellen.

Hij is lid geweest van de schietcommissie van Kring Kempenland. Vele (vlees)prijzen op het gebied van schieten heeft Piet mee naar huis genomen. Of het nu ging om klein of zwaar kaliber, Piet genoot van het schieten en de gezelligheid erom heen. In 1990 schoot hij zich koning van ons gilde.

De laatste jaren ging zijn gezondheid helaas achteruit. Dat viel hem zwaar. Het werd steeds moeilijker om aanwezig te zijn bij de gilde-activiteiten. Op 25 april is Piet vredig ingeslapen.

Wij herinneren ons Piet als een trouwe gildebroeder die altijd klaar stond voor het verrichten van hand- en spandiensten en die je alles kon vragen wat maar met het schieten te maken had. Zeker ook de gezelligheid van Piet bij de vele activiteiten en uitstapjes. Piet was altijd in voor gezellig samen een pintje te nemen. Voor zijn inzet binnen het gildewezen heeft Piet diverse Kringonderscheidingen mogen ontvangen.

Op zaterdag 29 april heeft de crematie in besloten kring plaatsgevonden.